Letní škola biologie v Jižních Čechách

11.05.2017 13:37

Letní škola biologie - Dobrodružství (nejen) v mikrosvětě - 2017

Již pátým rokem se můžou mladí nadšenci biologie těšit na akci požádanou sdružením „Ve škole i mimo ni“ v Hlavatcích na jihu Čech v období 17 – 21. 7. 2017.

Kromě tradičního pozorování všeho možného pod mikroskopy (a jsme pyšní, že pod mikroskopy Arsenal) se účastníci mohou těšit na rozšíření si znalostí z oborů ornitologie, entomologie a botaniky. Připraven je opět pestrý program a samozřejmě, že kromě bádání ve vybavené biologické laboratoři se můžete těšit na toulky okolní přírodou.

Kapacita je pouhých 20 míst, proto s přihlášením dlouho neváhejte!

Pozvánku na akci a další podrobné informace naleznete ZDE…

Aby v bádání mohli všichni biologičtí nadšenci pokračovat i po skončení akce, dostane od nás každý účastník kupon na nákup vlastního mikroskopu či příslušenství za velmi výhodných podmínek.

 

U čeho jsme byli….

Je to pár let zpět, kdy jsme sami byli zvědaví, jak si děti Letní školu biologie užívají, a tak jsme se za nimi vypravili. Skupinka mladých biologů se plně soustředila na přípravu preparátů, pozorování pod mikroskopem, následné kreslení či fotografování pozorovaných vzorků. Program byl velmi pestrý a soudě podle reakcí byli děti z celé akce nadšené. Posuďte sami….

 

 

Zpět